Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!


Δημοσίευμα για το 7ο Διεθνές Συνέδριο για το Δίκαιο και τη Δεοντολογία της Πληροφορίας
Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Πλήρες κείμενο αφιερώματος
Ενημέρωση: 21-03-2016 15:13 - Μέγεθος: 892.05 KB
Δημοσίευμα για το 7ο Διεθνές Συνέδριο για το Δίκαιο και τη Δεοντολογία της Πληροφορίας

Η Εφημερίδα "Τα Κερκυραϊκά Νέα" στην έκδοση του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2016 συμπεριέλαβε δισέλιδο αφιέρωμα στις εργασίες του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Δίκαιο και τη Δεοντολογία της Πληροφορίας 2016.

Χαρακτηριστικά το αφιέρωμα αναφέρει:

"Με μεγάλη επιτυχία έληξαν οι εργασίες του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Δίκαιο και τη Δεοντολογία της Πληροφορίας 2016 του Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής (7th International Conference on Information Law and Ethics 22-23/2/2016 - 7th ICIL2016).

To διεθνές αυτό συνέδριο ιδρύθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο ΤΑΒΜ το 2008 και έγινε για έβδομη φορά στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής σε συνεργασία με το African Center of Excellence on Information Ethics, το οποίο υπάγεται στη Σχολή της Επιστήμης της Πληροφορίας του Πανεπιστημίου της Πρετόρια. Συνδιοργανωτής του Συνέδριου αποτέλεσε και η International Society for Ethics and Information Technology, στην οποία Πρόεδρος είναι ο ομιλητής του Συνέδριου καθηγητής Philip Brey και Διευθύντρια η Επίκουρη Καθηγήτρια (μόνιμη) Μαρία Κανελλοπούλου-Μπότη.

Πρόεδροι σε αυτό το διεθνές συνέδριο ήταν η ιδρυτής της σειράς των διεθνών συνεδρίων ICIL, η Επίκουρη Καθηγήτρια (μόνιμη] του ΤΑΒΜ του Ιονίου Πανεπιστημίου Μαρία Κανελλόπούλου-Μπότη και ο Πρόεδρος της Σχολής της Επιστήμης της Πληροφορίας του Πανεπιστημίου της Πρετόρια Professor Theo Bothma. Συνεργάτης επίσης υπήρξε και το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, ενώ ηθική στήριξη παρείχαν Στο συνέδριο το ιταλικό ΝΕΧΑ Center of Internet and Society, το ολλανδικό Center for Information Law, το γερμανικό International Center for Information Ethics και το γερμανικό ίδρυμα Capurro-Fiek Foundation".

Επίσημος ιστοχώρος συνεδρίου: icil.gr


Ενημερώθηκε: 21-03-2016 15:13

Επιστροφή

Email: info@ihrc.gr